• Bine ati venit!

Tipuri de tuburi de beton pentru canalizare

Există mai multe tipuri de tuburi de beton, enumeram mai jos cateva dintre acestea:

 1. Tuburi din beton armat: Acestea sunt realizate din beton si sunt reforțate cu armaturi din fier sau otel pentru a asigura rezistenta si durabilitate. Acestea sunt utilizate adesea in constructia sistemelor de canalizare subterane.

 2. Tuburi din beton precomprimat: Acestea sunt fabricate sub o presiune ridicata si sunt astfel capabile sa reziste la sarcini mari de compresiune. Acestea sunt adesea utilizate in constructii precum poduri si fundatii.

 3. Tuburi din beton centrifugate: Acestea sunt fabricate prin turnarea betonului in forme care rotesc la viteze ridicate, astfel incat sa se obtina o structura uniforma. Acestea sunt adesea utilizate in constructia sistemelor de canalizare.

 4. Tuburi din beton fasonat la cald: Acestea sunt fabricate prin incalzirea betonului la o temperatura ridicata si prin turnarea acestuia in forme. Acest proces permite obtinerea de forme si dimensiuni speciale.

 5. Tuburi din beton cu grosime variabila: Acestea sunt fabricate cu o grosime variabila, astfel incat sa se asigure rezistenta suplimentara in zonele unde este necesara.

Este important de mentionat ca fiecare tip de tub de beton poate fi fabricat in diferite dimensiuni si forme, in functie de necesitatile proiectului.

Dimensiunile tuburilor de beton variaza in functie de destinatia lor si de necesitatile proiectului. Unele dintre cele mai comune dimensiuni sunt:

 • 300mm
 • 400mm
 • 500mm
 • 600mm
 • 700mm
 • 800mm

Acestea sunt dimensiuni standard, dar tuburile de beton pot fi fabricate si la dimensiuni personalizate, in functie de cerintele proiectului. Este important de mentionat ca dimensiunile interioare ale tubului de beton sunt mai mici decat dimensiunile exterioare, astfel incat sa poata fi prezentate nervuri sau armaturi pentru a asigura rezistenta suplimentara.

"Tub beton canalizare" se referă la un tub de beton utilizat în sistemele de canalizare. Acest tip de tub este fabricat din beton armat si este utilizat pentru a transporta apa uzata sau canalizare. Tuburile din beton ofera durabilitate si rezistenta la compresiune, fiind adesea utilizate în construcția sistemelor de canalizare subterane. Acestea pot fi fabricate în diferite dimensiuni și forme, în funcție de necesitățile specifice ale proiectului.

oferte speciale

top produse